De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

 

 

Kindernevendienst

 

 

 

KinderNevenDienst

 


Tijdens elke ochtenddienst is er kindernevendienst voor alle kinderen van de basisschool.

Wij willen dat kinderen leren dat God van mensen houdt, dat wij kinderen van God mogen zijn en dat Jezus het voorbeeld voor ons leven is en dat wij door Hem naar God mogen komen. Tijdens de kindernevendienst (KND) willen we de Bijbelse boodschap doorgeven als bagage voor de rugzak op de levensreis. De KND is op een gezellige en zinvolle manier kerk zijn voor kinderen.

De kinderen komen, voordat de Schriftlezingen beginnen, naar voren in de kerkzaal. Na het zingen van het Lichtlied of een lied dat bij het project hoort, gaan we met het Licht van de paaskaars naar onze eigen ruimte. Voor het slotlied komen de kinderen en leiding weer terug in de kerk. De leiding vertelt kort wat er besproken/gedaan is in de KND en als kinderen willen mogen ze zelf ook iets vertellen,

Tijdens bijzondere kerkdiensten (bijvoorbeeld bevestiging ambtsdragers) blijven de kinderen in de kerk tijdens de gehele dienst of keren direct na de preek terug naar de kerkzaal. Op deze wijze willen we hen directer betrekken bij hetgeen in de kerkdienst gebeurt.

Het is altijd erg gezellig bij de kindernevendienst! We vertellen wat we de afgelopen week beleefd hebben, we bidden en zingen samen en de leiding vertelt een verhaal uit de Bijbel. Aan de hand van het Bijbelverhaal gaan we knutselen of doen we spelletjes. Tijdens de collecte komen we de kerkzaal weer binnen.
Met Advent en de 40-dagentijd zijn er meestal speciale projecten.

Overstap

Ieder jaar zijn er kinderen die afscheid nemen van de Kindernevendienst als ze van de basisschool de overstap maken naar de middelbare school. Zij maken dan de overstap van Kindernevendienst naar de Jeugdkerk. In september is er een dienst waarin we hier bijzondere aandacht aan geven.

 Collecte
We zijn gewend om iedere zondag tijdens de kindernevendienst te collecteren in onze bijzondere eigen collectezak.
Vanaf september 2016 zijn we gestart met een nieuw doel: Voices4Peru!

    

  Meer informatie is te vinden op de website www.v4peru.com.

 
Onze leiding bestaat uit 5 gemeenteleden die de kindernevendienst elke zondag verzorgen.

We zouden het ontzettend fijn vinden als andere gemeenteleden zich bij onze leiding willen aansluiten zodat we het werk van de kindernevendienst beter over alle zondagen kunnen verdelen.
U/jullie zijn van harte welkom!


Ouders die een keer willen kijken bij de kindernevendienst zijn van harte welkom.

Heeft u vragen/opmerkingen, kunt u iemand van de leiding aanspreken of contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.