De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn

Telefoon: 055 - 540 11 39
Wijkkas: NL69.RABO.0393.409.376 t.n.v. “PKN Wijkgem. De Hofstad”.

       

Als diaconie van De Hofstad werken wij samen met 12 andere kerken in Apeldoorn mee aan de CORONA Hulplijn.
Als u hulp nodig heeft, kunt u deze lijn 7 dagen per week, tussen 9.00 en 22.00 uur bellen, tel. is 055-3010548.
De deelnemer aan de hulplijn noteert de gegevens en geeft deze gegevens door aan de contactpersoon van de wijk.
Wat betreft hulp kunt u denken aan boodschappen doen, hondje uitlaten, even een telefonisch gesprekje dus ‘corona gerelateerde’ hulp.

U mag voor hulp vanuit De Hofstad ook rechtstreeks bellen met Ans Ditzel of Gert Buitenhuis.

Als gemeentelid van De Hofstad kunt u ook nog Handje Hulp inroepen: voor kleine klusjes of boodschappen.


Boekenservice

Leest u graag en heeft u geen boek meer om te lezen, bel dan even met Gert. Hij zorgt dat er vanuit de rommelmarkt een tasje boeken op de deurmat wordt bezorgd (graag aangeven wat voor soort boeken, dit geldt ook voor puzzels voor groot en klein).


Voedselbank

Wekelijks zamelden wij levensmiddelen in voor de Voedselbank, elke maand een ander product. Dit lukt nu niet meer MAAR u kunt hen blijven steunen door eenmalig of wekelijks een gift over te maken naar Voedselbank Apeldoorn NL65 RABO 0119 0766 67.
Levensmiddelen zijn nu nog meer dan anders een eerste levensbehoefte geworden en de vraag zal alleen maar groeien.


Collecten
: ook deze geldstroom is uitgevallen, maar u kunt wekelijks een bedrag over maken naar de Diaconie Protestante Gemeente Apeldoorn NL25RABO 03734 10999. Wij verdelen dan uw giften over de drie collecte-bestemmingen van die zondag. Vanaf nu zullen wij elke week de collectebestemmingen vermelden in de nieuwsbrief.

Het is mogelijk onderstaande QR-code via de camera van uw mobiele telefoon te scannen. Vervolgens wordt u met uw mobiele telefoon geleid naar de tikkie site van de bank en kunt u uw collectebijdrage ingeven. Daarna wordt u naar uw mobiel bankieren app geleid en kunt u tot betaling overgaan.


Laptops voor contact

Ook zijn ons nog laptops ter beschikking gesteld voorzien van Windows 10  voor mensen die hier mee geholpen zijn in het contact houden met hun dierbaren; daarop zou men bijvoorbeeld Skype kunnen installeren. Deze laptops kunnen geleend worden, zolang dit nodig is.


Gastenkamer

Er is ons een gastenkamer beschikbaar gesteld voor een logeergezin of dagopvang voor een kind of time out plek voor bijvoorbeeld  jonge moeders met kleine kinderen die een time out nodig hebben of niet weten hoe ze voor zichzelf of hun kindje moeten zorgen in deze heftige tijd. 

Niemand weet hoe lang deze moeilijke tijden nog gaan duren en hoeveel hulpaanvragen we binnen gaan krijgen. Voor uitvoering van bovengenoemde activiteiten hebben we ook mensen nodig. Wil je hier een steentje aan bijdragen geef het door.

U merkt het: we zijn volop in beweging om deze moeilijke tijden samen door te komen, maar we rekenen ook op uw steun als gastvrije en behulpzame gemeente van De Hofstad wat toch onze kracht is van gemeente zijn.     


Contactinformatie
:

. Ans Ditzel (diaken)  06-51576669
. Gert Buitenhuis (diaken) 06-25161632
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.